Időszakos Műszaki Vizsgáztatás (ITP)

ITP - személygépkocsik

Időszakos Műszaki Vizsgáztatás (ITP) személygépkocsiknak

ITP - motorkerékpárok

Időszakos Műszaki Vizsgáztatás (ITP) motorkerékpároknak

ITP- tehergépkocsik

Időszakos Műszaki Vizsgáztatás (ITP) tehergépkocsiknak

ITP - munkagépek

Időszakos Műszaki Vizsgáztatás (ITP) munkagépeknek

ITP - autóbuszok

Időszakos Műszaki Vizsgáztatás (ITP) autóbuszok

ITP - utánfutók

Időszakos Műszaki Vizsgáztatás (ITP) bármilyen típusú vontatók, utánfutók

Hasznos tudnivalók

  • – A gépjármű forgalmi engedélye
  • – A gépjármű törzskönyve
  • – Tulajdonos személyi azonosítója
  • – Érvényes kötelező gépjármű-biztosítás

Az Időszakos Műszaki Vizsgáztatás, rövidítve ITP ellenőrzés, egy jármű műszaki vizsgálatát foglalja magában, amely igazolja annak képességét, hogy az előírt szabályzatok szerint, biztonságosan részt vehessen a forgalomban. Ez az ellenőrzés felméri mind a járműbiztonságot, amelyet az autó minden forgalomban résztvevőnek biztosít, mind az általa kibocsátott szennyezés
mértékét. Az ITP folyamata során ellenőrzik az adott autó használati kategóriáját is. Az ITP megismétlésének időszakát több tényező befolyásolja. Ide tartozik az autó kora, de annak típusa is.

Nagyon fontos, hogy minden járművet érvényes ITP-vel vezessenek, ellenkező esetben fennáll a veszélye a jármű használatának felfüggesztése. Ezenkívül, érvényes ITP hiányában minden sofőr pénzbírságra is számíthat a hivatalos szervek részéről.

tachográf ellenőrzéshez előzetes időpontért hívja a 0742 350 396-os telefonszámot, a műszaki vizsgáztatáshoz szükséges programálásról a 0736 616 467-es telefonszámon tud egyeztetni kollégáinkkal, hétköznapokon 08:00 – 17:00 óra között.